Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt het verslag van de vergadering van 3 februari 2025 zonder opmerkingen goed.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan:
● de bestelbonnen voor een totaal bedrag van 577.174,43 euro;
● de betaalloten voor een totaal bedrag van 366.638,21 euro.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist dat er geen kredieten voor financieringen moeten overgedragen worden.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist dat volgende investeringskredieten worden overgedragen van 2024 naar 2025:
Voor de investeringsuitgaven (gemeente, OCMW en AGB) 6.382.180,62 euro en voor de investeringsinkomsten (gemeente, OCMW en AGB) 144.904,17 euro, per saldo is dit 6.527.084,79 euro.
Artikel 1.Het college van burgemeester en schepenen geeft toelating aan Cipal Schaubroeck om de gegevens van de boekhouding over te halen op hun servers om een aantal controles uit te voeren in het kader van het pilootproject CS bestellingen. Met Cipal Schaubroeck is een verwerkingsovereenkomst afgesloten.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt de aanvraag goed van Géraldine Sanders, voor de onderneming Hors Normal, Drijhoekdreef 15, 2970 Schilde en geeft toelating voor de uitbetaling van de gemeentelijke premie van 250 euro voor startende ondernemingen, éénmanszaken en vrije beroepen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag van de PSG van 6 januari 2025.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om volgend standpunt in te nemen:
● De parkeerstrook zoals ingetekend in de Kerkstraat tussen Oudaen en De Kaak blijft behouden. De ontwerpprincipes die in 2012 zijn goedgekeurd, worden niet meer in vraag gesteld.
● Er wordt bijgevolg ook geen parkeeronderzoek opgestart, aangezien dit onnodig budget en tijd zou kosten.
● De maximumsnelheid in het segment tussen De Kaak en Oudaen wordt verlaagd naar 30 km/u aangezien dit een significante verhoging van de verkeersveiligheid zal betekenen in de nabijheid van twee schoolomgevingen.
● De gemeente heeft de voorkeur voor een dynamische zone 30.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist om dit standpunt over te maken aan de andere leden van de Project Stuurgroep (PSG) als reactie op het verslag van 6 januari 2025.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan de meerwerken van de opdracht “Aanstellen studiebureau begeleiding "Design and build"-dossier sporthal” voor het totaal bedrag in meer van 7.810,00 euro exclusief btw of 9.450,10 euro inclusief 21% btw.
Artikel 2. De uitgave voor deze meerwerken is voorzien in het investeringsbudget van 2025, op budgetcode MJP001196/2140000007/0740/AC000048 na overdracht saldo 2024.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord om een budgetverschuiving door te voeren van 10.000 euro van MJP000741 bouw nieuwe sporthal naar MJP001196 studiekosten nieuwe sporthal.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het schattingsverslag voor het perceel Loze Visser 37 met de kadastrale gegevens afdeling 1, sectie A, 0471/00L009 en een oppervlakte van 176 m², en beslist een bod uit te brengen van 4.400,00 euro.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist dat de authentieke akte niet
ondertekend zal worden zolang er geen herlokalisatie is van de eigenaar naar een sociale
woning.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist wanneer het bod aanvaard wordt om het voorstel tot aankoop te agenderen op de gemeenteraad.
Artikel 4. Het college van burgemeester en schepenen beslist, na goedkeuring tot aankoop door de gemeenteraad, notaris Cootjans en Haagdorens aan te stellen voor de opmaak van de ontwerpakte en deze voor te leggen aan de gemeenteraad.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het beroep ingesteld bij de deputatie.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen is van oordeel dat de gewijzigde plannen geen afbreuk doen aan het voorgaande advies. De aanvraag doorstaat zowel de planologische toets als de toetsing aan de goede ruimtelijke ordening. Bijgevolg blijft het college van burgemeester en schepenen bij het standpunt zoals ingenomen bij de aflevering van de voorwaardelijke vergunning op 26 augustus 2024.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist om een voorwaardelijk gunstig advies over te maken aan de deputatie.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202551) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● voor de afbraak van de gebouwen dient de bouwheer te beschikken over een attest;
● voor het buitengebruik stellen van de gas- en elektriciteitsleidingen van desbetreffende maatschappijen.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag van de plenaire vergadering van 4 oktober 2024.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist naar aanleiding van de plenaire vergadering om volgende wijzigingen aan te brengen in het voorontwerp RUP woonparken:
● in categorie 1 de limiet van 2 bouwlagen en maximum oppervlakte nevenfunctie te schrappen;
● in categorie 2 de mogelijkheid van gekoppelde woningen binnen één architecturaal geheel toe te laten;
● in artikel 5 woonprojectzone en artikel 6 zone voor gemeenschapsvoorziening de limiet van 2 bouwlagen te schrappen;
● een overdruk voor gemeenschapsvoorziening te voorzien op de aanpalende percelen naast deelzone GV-A;
● in deelzone GV-B in te delen in artikel 5 woonprojectzone met behoud van de functie privaten en publieke gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2024549) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2024552) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om lichtpunt 1594, 1487 en 1488 te verplaatsen zoals voorgesteld.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist voor lichtpunten 1490, 1494, 1489, 1493, 1492, 1488, 1487 en 1594 te kiezen voor het armatuur Friza en deze op palen van 4 meter te plaatsen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202520) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● heraanplanting met 1 zomer- of wintereik of beuk plantmaat 10/12;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meterr voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen.
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat;
○ de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven.
● wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden.
● een waarborgfactuur betalen van 500 euro, ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202525) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de resterende bomen behouden;
● geen grondophogingen, zelfs tijdelijk, aanbrengen onder de bestaande bomen;
● voldoen aan de definitie van 'woonparkgebied' met name: het niet-bebouwbare gedeelte aanleggen met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen langs alle zijden van het perceel aanbrengen, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke;
● de aanvrager voorziet op het inplantingsplan geen heraanplanting;
● heraanplanting met minstens 2 inlandse hoogstammige loofbomen van eerste grootte plantmaat 10/12 en 2 inlandse hoogstammige loofbomen van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen.
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat
○ de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
○ wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden.
● een waarborgfactuur betalen van 600 euro waarvan 4 x150 euro ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202533) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● heraanplanting met 2 zomer- of wintereiken plantmaat 10/12;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
● aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat;
○ de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
○ wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur betalen van 1000 euro, waarvan 2 x 500 euro, ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202536) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de resterende bomen behouden;
● geen grondophogingen, zelfs tijdelijk, aanbrengen onder de bestaande bomen;
● voldoen aan de definitie van 'woonparkgebied' met name: het niet-bebouwbare gedeelte aanleggen met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen langs alle zijden van het perceel aanbrengen, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke;
● de aanvrager voorziet op het inplantingsplan geen heraanplanting;
● heraanplanting met minstens 1 inlandse hoogstammige loofboom van eerste grootte plantmaat 10/12 en 1 inlandse hoogstammige loofboom van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen.
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat
○ de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
○ wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202539) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de resterende bomen behouden;
● geen grondophogingen, zelfs tijdelijk, aanbrengen onder de bestaande bomen;
● voldoen aan de definitie van 'woonparkgebied' met name: het niet-bebouwbare gedeelte aanleggen met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen langs alle zijden van het perceel aanbrengen, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke;
● de aanvrager voorziet op het inplantingsplan geen heraanplanting;
● heraanplanting met minstens 2 inlandse hoogstammige loofbomen van eerste grootte plantmaat 10/12 en 2 inlandse hoogstammige loofbomen van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat;
○ de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
○ wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur betalen van 600 euro waarvan 4 x 150 euro euro ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de vraag van Hans Hanssen en Micheline Duysens voor logistieke ondersteuning van een zwerfvuil opruimdag op 29 maart 2025.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist de organisatie te ondersteunen door een afvalcontainer (20m³) ter beschikking te stellen voor het ingezamelde afval en nadien af te voeren. Tevens zal aan de organisatie inzamelmateriaal ontleend worden voor het efficiënt en veilig opruimen van het zwerfvuil. Op de dag zelf krijgen de vrijwilligers een drankje aangeboden aan het inzamelpunt.
Artikel 3. De organisator dient mee te delen in welke straten/gebieden afval wordt opgehaald en hoeveel deelnemer hebben geparticipeerd aan de actie.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist Arcadis een onderzoek te laten voeren naar de mogelijkheden om warmtepompen bij particulieren te stimuleren via het raamcontract opgemaakt door de provincie Antwerpen.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om na bekendmaking van de resultaten van deel 1 en 2 te beslissen of en welke maatregelen doorgerekend worden voor Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202542) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202541) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de resterende bestaande bomen te behouden;
● de groene gemeentelijke uitstraling herstellen of versterken. De aanvrager voorziet op het inplantingsplan een aanvaardbaar heraanplantingsvoorstel met 2 lindes en 2 beuken. Om die reden is een heraanplanting noodzakelijk met minstens 4 inlandse hoogstammige loofbomen van eerste grootte plantmaat 10/12;
● de heraanplanting met bomen van eerste grootte dient bij voorkeur met een onderlinge plantafstand van minstens 8 meter. De heraanplanting mag niet gebeuren onder de kruinen van bestaande bomen. Voor de bomen van tweede grootte bij voorkeur een onderlinge plantafstand van 5 meter hanteren;
● de heraanplanting dient op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen te gebeuren;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen. Dit houdt onder meer in: een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed, het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering en indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat. De nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om de heraanplant de eerste groeiseizoenen te laten overleven;
● bij uitval dient/dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaats/plaatsen terug te worden ingevuld of ingeboet. In ieder geval is de aanvrager ertoe gehouden om op zijn perceel de nieuwe heraangeplante bomen tot volle wasdom te brengen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli, namelijk het broedseizoen van vogels, moet de aanvrager er zich van vergewissen dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur te betalen van 600 euro waarvan (4 x 150 euro) ter garantie voor uitvoering heraanplantingswerken zoals eerder omschreven.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202543) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de resterende bestaande bomen, bos te behouden;
● voldoen aan de definitie van 'woonparkgebied' met name: het niet-bebouwbare gedeelte dient aangelegd te worden met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke. De aanvrager voorziet op het inplantingsplan geen heraanplanting. Om die reden is een heraanplanting noodzakelijk met minstens 4 zomer - of wintereiken of beuken plantmaat 10/12;
● de heraanplanting met bomen van eerste grootte dient bij voorkeur met een onderlinge plantafstand van minstens 8 meter. De heraanplanting mag niet gebeuren onder de kruinen van bestaande bomen. Voor de bomen van tweede grootte bij voorkeur een onderlinge plantafstand van 5 meter hanteren;
● de heraanplanting dient op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen te gebeuren;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen. Dit houdt onder meer in: een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed, het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering en indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat. De nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om de heraanplant de eerste groeiseizoenen te laten overleven;
● bij uitval dient/dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaats/plaatsen terug te worden ingevuld of ingeboet. In ieder geval is de aanvrager ertoe gehouden om op zijn perceel de nieuwe heraangeplante bomen tot volle wasdom te brengen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli, namelijk het broedseizoen van vogels, moet de aanvrager er zich van vergewissen dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur te betalen van 600 euro ter garantie voor uitvoering heraanplantingswerken zoals eerder omschreven.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202545) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de resterende bomen behouden;
● de groene gemeentelijke uitstraling herstellen of versterken;
● de aanvrager voorziet op het inplantingsplan geen heraanplanting;
● heraanplanting met minstens 1 inlandse hoogstammige loofboom van eerste grootte plantmaat 10/12 en 2 inlandse hoogstammige loofbomen van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat;
○ de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
○ wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur betalen van 450 euro waarvan 3 x150 euro ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 16 januari 2025, opgesteld door de ontwerper, Carlier bvba, Langstraat 65 te 2260 Tongerlo.
Artikel 2. Het verslag van nazicht van de offertes als bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Artikel 3. De opdracht “Verharden van onverharde wegen” wordt gegund aan de economisch meest voordelige regelmatige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde F-Build, Achterbrug 2 te 2990 Wuustwezel tegen het nagerekende en verbeterde offertebedrag van 435.450,42 euro exclusief btw of 526.895,01 euro inclusief 21% btw mits het verkrijgen van een visum.
De uitvoeringstermijn wordt vastgesteld op 50 werkdagen.
Artikel 4. De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024-038/TDU.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om 'STEM on the road' toestemming te geven om gratis gebruik te maken van de zalen en lokalen voor het organiseren van een STEM-coachingsessie indien vrijwilligers en personeel van gemeentebestuur Schilde deze vorming gratis mogen mee volgen.
Artikel 1. Het college van burgermeester en schepenen besluit de resolutie van Faire Gemeente te ondertekenen zodat de titel kan worden behouden.
Artikel 2. Het college van burgermeester en schepenen besluit het jaarlijkse lidgeld van
302 euro te betalen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het voorstel om volgende onderdelen op te nemen in het programma voor de D&B-opdracht voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe sporthal op de site Rozenhoek:
● ontwerp en bouw sporthal met de programmaonderdelen die voorzien werden sinds 2 augustus 2021;
● ontwerp en aanleg parking, toegangsweg en omgeving sporthal;
● ontwerp en aanleg wandel- en fietspad (doorsteek zwakke weggebruikers);
● ontwerp en uitvoering aanpassing wegenis Rozenhoek in functie van het behoud van dubbelrichtingsverkeer;
● ontwerp en uitvoering van nieuwe voetbalinfrastructuur die apart afsluitbaar is;
● als optioneel onderdeel: ontwerp en aanleg van een kunstgrasveld;
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het voorstel om het ontwerp en de aanleg van een skateterrein (800m²) niet mee op te nemen in het programma voor de D&B-opdracht voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe sporthal maar hiervoor wel de nodige ruimte op de site te voorzien.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met de voorgestelde synergieën en wijzigingen in het programma met betrekking tot:
● de danszaal (28 x 14 meter met 100% zwevende parketvloer en 100m² balletvloer);
● de gevechtsportzaal (24 x 14 meter);
● de horecavoorzieningen;
● de voetbalinfrastructuur.
Artikel 4. Het college van burgemeester en schepenen beslist om het ontwerp van optieovereenkomst aangaande het perceel op SCHILMart voorlopig on hold te zetten tot er meer duidelijkheid is over de recreatieve voorziening die de gemeente op die site zou willen realiseren.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de piano te laten stemmen door de gemeente Schilde.
Artikel 2. het college van burgemeester en schepenen beslist om twee boekenbonnen ter waarde van 50 euro bij de Standaard Boekhandel toe te kennen als prijs van de gemeente Schilde en als prijs van de schepenen van cultuur.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan scouts Wezel voor de organisatie van een fakkeltocht op 22 februari 2025 onder de volgende voorwaarden:
● het aangevraagde parcours dient gevolgd te worden;
● het parcours dient uitsluitend de openbare weg te volgen, tenzij toelating werd gegeven van privé-domeinen;
● de bewegwijzering mag niet aan bomen vastgenageld worden;
● de bewegwijzering mag de bestaande reguliere wegwijzers niet bedekken of onzichtbaar maken voor het verkeer;
● de bewegwijzering mag ten vroegste 1 dag voor aanvang van het evenement opgehangen worden;
● de bewegwijzering moet onmiddelijk na het evenement verwijderd worden;
● de noodzakelijke brandweerfiches moeten worden gevolgd.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming voor een uitzondering op de geluidsnormen met een maximum van 85dB van 18 tot 24 uur op 22 februari 2025. Na deze uren mag er geen versterkte muziek meer gespeeld worden.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist beroep te doen op KINA voor de implementatie van het BOA-decreet.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het voorgestelde projectplan.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.